Gospel karácsony 2023 – Élménybeszámoló

Dicsérjétek kürtzengéssel, dicsérjétek lanttal és hárfával!

Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával fuvolával!

Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral!

Minden lélek dicsérje az Urat!

Dicsérjétek az Urat!

Zsoltárok 150:3-6

Csodálatos alkalomra készülhetett 2023 év végén a Szegedi Ökumenikus Gospel kórus.

Emlékeim szerint, egy szerdai próbán, kórusvezetőnk, Baloghné Kovács Magdolna, azzal a hírrel lepett meg minket, hogy városunkba érkezik 2023. december 8-án egy virginiai gospel kórus.

A tervek szerint, az országos turné első helyszínének, az Újszegedi Sportcsarnok fog otthont adni. Elmondta, hogy “előkórusként” mi is felléphetünk. A koncert bevételével pedig a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványát is támogathatjuk.

Felcsillant a szemem…egy igazi amerikai gospel…milyen megtisztelő! Alig vártam a próbákat. Az együtt éneklés öröme mindig hatalmas élmény számomra; Istent dicsőítjük az Ő kegyelméből.

Minden ének, melyekkel készültünk, csodálatos volt. A hangszerek kíséretével még felemelőbbek, örömtelibbek voltak a próbák. A jókedv, a nevetés sosem maradt el ezekről az alkalomról. Mindezért hatalmas köszönet illeti kórusvezetőnket, Magdit, aki minden egyes alkalommal lelkesített és tanított minket. Az otthon falai között, tovább folytatódott a gyakorlás, a szöveg tanulás.

Eljött a nagy nap, amikor Isten és közel 2000 ember előtt elhangozhattak az énekek. Megható volt arra gondolni, hogy az énekeken keresztül Isten megszólíthatja az embereket és erre minket használ fel.

A virginiai kórus koncertje is tele volt Istentől származó ajándékokkal. A vezetőjük, a szólisták és a kórustagok is mind-mind kitűnő énekesek voltak, az előadásmódjuk profizmust sugallt. Az Oceans című éneket a közönség különösen a szívébe zárta. Valószínű, hogy többen ismerték ezt az éneket, mert a nézőtérről, a sorok közül a magyar énekszöveget is lehetett hallani.

A meghatódásig fokozódó hangulatot a telefonok fényei – sok kis fényes csillagként ragyogva – tovább emelték és tették még felejthetetlenebbé ezt az estét. A koncert végén a Virginia State Gospel Chorale kórussal közösen énekelhettük el a Happy Day című közismert éneket. A részvétel, a közös éneklés örök emléket adott nekem, hiszem, hogy a többi kórustagnak és a közönségnek is. Hála az Úrnak, hogy megadta ez nekünk!

Írta: Kobrehel-Nagy Eszter, a Szegedi Ökumenikus Kórus tagja

  • gospel
  • karácsony
  • szög