Házasság, családi élet

A házasság szövetsége Isten csodálatos ajándéka, melyben a férfi és a nő egy tökéletes egészet alkot, Isten vezetése által szeretetközösségben, testi- és szolgálóközösségben egyesül. Mint minden emberi kapcsolat, úgy a házasság is egy dinamikusan változó életközösség, melyre hatással vannak a mindennapok történései és a körülmények állandóan változó jellege. A házastársak egysége folyamatos figyelmet és ápolást igényel, hogy mindenkor kiegyensúlyozott és harmonikusan működő lehessen, ezért is fektet nagy hangsúlyt gyülekezetünk a házasságok építésére, gondozására.

JEGYESOKTATÁS

A házasságra való felkészítés sarkalatos pontja lehet egy pár életének, hiszen rengeteg olyan kérdés, kétség merülhet fel a házasság kapujában, melyre talán nem – vagy legalábbis nem minden nap – gondol az ember, ám melyek igenis nagyon fontos mozgatórugói lehetnek az együttélésnek. Gyülekezetünk lelkipásztora ezért is szentel nagy figyelmet a házasulandó jegyespárokra, akiket egy-egy néhány alkalmas jegyesoktatás keretein belül, szeretetteljes beszélgetések mentén segít. Ezen alkalmak által megismerhetik egymást és kapcsolatukat méginkább a jegyespárok az Úr szemüvegén keresztül, és felkészülhetnek olyan nem várt témakörökre, melyekkel talán addig még gondolati szinten sem találkoztak.

HÁZAS HÉTVÉGE

Továbbá a házassági kapcsolatok ápolása – legyen az friss, vagy sok esztendőt magába foglaló – is nagy hangsúlyt kap gyülekezetünkben. Előszeretettel szervezünk olyan feltöltődést, kikapcsolódást és elmélyülést segítő hétvégéket, melyek során lehetősége van a házaspároknak kiszakadni a mókuskerékből, különféle tanításokon keresztül elmélyíteni kapcsolatukat egymással, és az Úrral egyaránt. Legutóbb Makón, a Glorius Hotel biztosított helyszínt a feltöltődésnek, melyre gyülekezetünkből több, mint húsz házaspár látogatott el. A hétvége során a Beke-házaspár segítette az elmélyülést tanítások és kreatív feladatok mentén.

HÁZASSÁG HETE RENDEZVÉNYSOROZAT

2009 óta Szegeden is megrendezésre kerül az országszerte is nagy sikernek örvendő Házasság Hete című rendezvénysorozat, melynek legfőbb célja, hogy megerősítse meggyőződésükben azokat, akik már magukénak vallják a házasság értékeit, illetve érveket és szempontokat adjon azok számára, akik bizonytalanok az elköteleződés, valamint a hűség témakörében. Az egy héten keresztül tartó rendezvénysorozathoz gyülekezetünk előszeretettel kapcsolódik, és ad otthont egyes programjainak, előadásainak, részt vállal szolgálati szinten is a megszervezésben, lebonyolításban.

SWEET HARMONY

A Szegedi Baptista Gyülekezet és a nagyváradi Azzur-Elat Egyesület együttműködésében 2022 szeptemberében kezdődött a „Sweet Harmony – projekt az élethosszig tartó párkapcsolatok érdekében” című tevékenységsorozat az Erasmus + program támogatásával. Bővebb információ