Szegedi baptista ifjúság

Szeged – egyetemváros révén – magába vonzza az ifjúsági korosztály jelentős hányadát, valamint a számos városban működő középiskola is a tizenéves generáció igencsak magas létszámát feltételezi, így gyülekezetünk a hagyományos, minden korosztály felé nyitott istentiszteleti alkalmak mellett korosztályspecifikus, kifejezetten az imént említett korcsoportba tartozókat megcélzó ifjúsági találkozásokat is szervez.

A kedd esték – amellett, hogy gyülekezetük fiataljait késztetik hétről-hétre találkozásra – remek evangelizációs és missziós lehetőséget is kínálnak Szeged város diákjai és fiatal felnőttjei részére. Az érdeklődők – osztálytársak, csoporttársak, barátok, barátnők – előszeretettel kapcsolódhatnak be a közösségi életbe, ismerhetik meg Jézus Krisztust, és mindezek által egy csapásra megváltozhat az életük. Az alkalmak barátságos jellege elősegíti a könnyebb beilleszkedést, a sokrétű szolgálati lehetőségek pedig megkönnyítik a hosszútávú elköteleződést, szerepvállalást az alkalmak körüli tevékenységbe.

Egy-egy alkalom egyszerre kínál remek kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget a fiatalok számára, hiszen a zenétől kezdve, a lélekújító tanításon és kötetlen beszélgetéseken keresztül, egészen a finom falatokig minden megtalálható, amivel az Úr áldásait magán érezheti az ember.

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ:

FIÚ KÖR, LÁNYKÖR

Az ifjúsági alkalmak mellett gyülekezetünkben működik – ugyancsak a fiatal generációt megcélzó – Fiú- és Lánykör is, melyek heti rendszerességgel kerülnek megszervezésre. Ezek az alkalmak sokkal inkább hasonlítanak egy-egy jóízű baráti beszélgetéshez, közösségi kikapcsolódáshoz mintsem egy Istentiszteleti alkalomhoz, amely megkönnyíti a még csak barátkozó fiatalok beilleszkedését. Ugyanakkor a középpontban mégiscsak az Ige tanulmányozása, és maga, Jézus Krisztus áll, aki kellemes beszélgetések, és kreatív játékok közepette is formálja a szíveket.

LINKEK, ELÉRHETŐSÉGEK

Blog

Ifjúsági alkalom

A korlátozások enyhülése ifjúságunk programjainak is végre valahára kedvezett: az első nyilvános alkalmat május 11-én ta...

  • covid-19
  • élő
  • ifjúság
  • május
  • társasjáték

Talpra, magyar! SZEBIN 2024. – Élménybeszámoló

Újra megrendezésre kerülhetett a több éves múltra visszatekintő SZEBIN, vagyis a Szegedi Baptista Ifjúsági Napok, hagyom...

  • ifjúság
  • konferencia
  • SZEBIN