Rólunk

A BAPTISTA KÖZÖSSÉGRŐL

Mi, baptisták protestáns keresztény felekezet vagyunk, gyökereink a 17. századra nyúlnak vissza. Hitvallásunk alapja a Jézus Krisztusba vetett hit, illetve a keresztségre/bemerítkezésre való tudatos döntés, ezért csecsemőket nem keresztelünk. Számunkra fontos az gyülekezeti közösség és az egyéni lelkiismeret szabadsága, ezért vállaljuk a személyes hitvallást és az önkéntes keresztséget/bemerítkezést. Az USA-ban és más országokban is jelentős baptista közösségek találhatók.

Egyházunkról további információkat a Magyarországi Baptista Egyház hivatalos honlapján (www.baptist.hu) lehet találni.

HOGYAN LEHETEK A SZEGEDI BAPTISTA GYÜLEKEZET TAGJA?

Először többnyire mindenki látogatóként érkezik és egy ideig csak ismerkedik az emberekkel és a gyülekezet életével. Aki viszont tovább szeretne lépni annál, hogy eljöjjön a különböző programokra, annak lehetősége van arra, hogy a gyülekezet tagjává váljon.

A tagsággal hivatalosan is részévé válunk egy hívő közösségnek, melyben bátorítást és támogatást nyújtunk egymás számára. Mindez egy magasabb szintű felelősségvállalásra, szolgálatra és áldozatra hív.

Amennyiben a gyülekezeti taggá válás gondolata foglalkoztat:

  • Jelezd ezt a lelkipásztoroknak, vagy valamelyik vezetőnek.
  • Lehetőség szerint vegyél részt a Szegedi Baptista Gyülekezet Törekvők csoportjában, ahol megismerheted a Biblia alapvető mondanivalóját és ez alapján döntést hozhatsz, hogy valóban Krisztushoz és a gyülekezethez kívánsz-e tartozni.
  • Amennyiben hittel elfogadtad Jézus Krisztus megváltását, akkor bemerítkezhetsz (megkeresztelkedhetsz), ezzel nyilvánosan is megvallva hitedet.

Bővebb információért a gyülekezet lelkipásztoraihoz lehet fordulni.

VEZETŐK

Balogh Barnabás, lelkipásztor

P1280442

Balázs André, lelkipásztor

Andre