Fehérben

Kerületi Családi Nap, Vadkerti-tó Strand, 2024. június 8.

Ragyogó napfényben a tó fölött fehér fátyolként a reggeli pára lebeg. Soltvadkert határában a Vadkerti-tó körüli kempingben autók kanyarodnak be a kapun, emberek gyülekeznek, a fákon a levelek csillognak az éjszakai esőtől.

Piknik-hangulat, de valami ünnepi érzés is leng a táborban. Egy mobil pódiumon álló énekkar felől kanyarog egy dallam: „Minden szerinted legyen, Uram…”

2024. június 8-án negyedszer foglalja el a tóparti strandot alkalmi tömeg, bemerítés, közösségépítés céljából. Két éve is itt voltunk, az akkori bemerítést követők most „öreg hívőként” jöttek vissza.

„Szekértáborokba” rendeződnek a fák alatt az érkezők. Itt-ott már forr az üstökben a pörkölt. Fehér ruhások közelednek, egyes pontokon felharsan az ismerőst üdvözlő kiáltás.

A napot az ÖRÖM fémjelzi. Öröm a találkozások miatt, a déli missziókerület Gyulától-Kecskemétig, Szegedtől-Bajáig itt van. Öröm az újjászületések felett: hat bemerítkezőt négy lelkipásztor avat be az Egyházba. Öröm az újjáéledő természetet élvezve, a lehető legkellemesebb időjárást kaptuk. A víz csalogatóan meleg, délután sokan tesztelik is majd. Kisgyerekes családok tologatják a babakocsit, vezetgetik a tipegő babákat. Mindenütt mosoly, kitárt karok, hívogató vendéglátás.

Sátorlapok alatt alkalmi templomban hangzik fel az ének: „Kegyelmed épp elég”

Telitalálat. A bizonyságtételek a megtalált üdvösségről, a megmentett házasságról, a visszakapott egészségről szólnak. A KEGYELEMRŐL. Jézus Krisztusról, mint megtalált kincsről.

Fülembe cseng a Continental dala, amit az autóban hallgattunk idefelé jövet: „…Nem bolond, ki érte él és Őt választja mindenben, és hűen fogja két kezét, ki kincset lelt a szívében, mely minden pénznél többet ér… „

A Jézus parancsára bemerítkezők együtt ballagnak a pásztoroló testvérrel, s kifelé jövet találkoznak a másik párossal. Szimbolikus ez, egymást érik a követők, akik megtalálták az Életet. S a parton állók szívében is érik a hűség, vagy az új döntés. És immár „fehérek a mezők az aratásra…” (János 4:35)

Írta: Krizsán Ildi

  • kerületi családi nap
  • Soltvadkert