Megnyitották a tanévet a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikumban

2024. szeptember 2-án 17 órától kezdődött a családias hangulatú tanévnyitó ünnepség a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum udvarán. A diákok diófák árnyas lombja alatt ünneplőben, osztályok szerint felsorakozva, csendben, fegyelmezetten vettek részt az évnyitón.

A nemzeti Himnusz eléneklése után Balázs André iskolalelkész és bibliaismeret tanár olvasta fel a 127. Zsoltárt.

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába óvják azt az őrök.  Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.  Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom. Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak. Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét: nem szégyenül meg, ha ellenségeivel van szóváltása a kapuban.”

Balázs André az új tanévért mondott imája előtt kiemelte, hogy fontos, hogy jó célokat tűzzünk ki és az életünk ne egy célt tévesztett élet legyen, amit másként bűnnek nevezünk. Ez az iskola is azért van, hogy segítsen célba érni Isten áldásával. Isten áldása nagyon fontos, mert kipótolja a hiányainkat.

Fontos az építkezés, fizikai és lelki értelemben is. Jelenleg az udvaron egy fehér konténer tanterem látható, mely az iskola épületében tapasztalható helyhiányt igyekezett enyhíteni.  Most azonban, a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával zajlik az iskola tetőcseréje, mely lehetőséget fog teremteni új tantermek, orvosi szoba kialakítására. Nagyon örülünk annak, hogy megy a fizikai építkezés, de fontos, hogy adjunk egy esélyt Istennek is az életünkben, hogy lelkileg is tudjunk épülni.

Ezt követően Bucskó József iskolaigazgató, történelem-földrajz szakos középiskolai tanár köszöntötte a diákokat és két új tanárt mutatott be az összegyűlteknek, akik ettől a tanévtől fogják gazdagítani az iskolai közösséget. Majd, az iskolalelkészhez kapcsolódva, egy nyári prágai élményét idézte fel. Augusztus 20 előtti vasárnap felfedeztek egy magyar nyelven miséző katolikus templomot Prágában, ahol a miséző pap István királyra emlékezve kiemelte, hogy döntése a kereszténység felvétele mellett, a királyság megalapítása mellett, személyes döntés volt. Döntött az építkezés mellett. Fontos, hogy mi is személyes döntést hozzunk, hogy együtt fogunk építkezni ez alatt a tanév alatt. Döntsünk a tanulás mellett, a nyitottság mellett, a tanárokkal való együttműködés mellett, a közösség építése mellett. Ahogy István király is az ország építése mellett döntött és ezáltal megmaradt a magyarság, úgy saját magunk és közösségünk építése melletti döntésünk a saját megmaradásunkat fogja szolgálni.

A Szózat meghallgatása után a diákok és szüleik szülői értekezleten vehettek részt.

Az iskoláról: A Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum fenntartását 2012-ben vette át a Baptista Szeretetszolgálat. Nappali tagozaton Általános tantervű gimnáziumi osztályt, Emelt szintű angol nyelvi gimnáziumi csoportot és Rendészet és közszolgálat ágazatú technikumi osztályt indítanak. Lehetőség van a gimnáziumban esti tagozaton felnőttoktatásra, érettségire való felkészítésre is.

Mottójuk: „Több, mint iskola.” A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott iskolaként hisszük, hogy a szeretet a leghatékonyabb pedagógiai módszer. Ez alapozza meg a színvonalas nevelési-oktatási munkát és a tanulók személyiségének optimális fejlesztését.

Alapértékeik: Hit, Szakmai elhivatottság, Emberséges hozzáállás, Együttműködés, Derű

Hordozzuk imában az iskolát, a diákokat, a pedagógusokat és minden ott dolgozó embert, hogy valóban Isten által megáldott testi és lelki építkezésben, épülésben legyen részük ebben a tanévben is!

További információk az iskoláról:

https://szeged.baptistaoktatas.hu

Írta: S.K.R.

A képek egy része az iskola honlapjáról származik.