A Szegedi Baptista Gyülekezet és a nagyváradi Azzur-Elat Egyesület együttműködésében valósul meg a „Sweet harmony – projekt az élethosszig tartó párkapcsolatok érdekében” című projekt, melynek keretében számos képzésre és egy kutatási folyamatra kerül sor. 

 

Az Erasmus+ Program támogatásával megvalósuló programok során a két szervezet az elmúlt évek negatív tendenciáira kíván válaszokat nyújtani, amelyek során megfigyelhető volt a válások megnövekedett száma, illetve a házasságok számának nagy mértékű csökkenése. A koronavírus járvány még inkább fokozta a problémákat, sok esetben sérültek a társas kapcsolatok, megnőtt a depresszióval összefüggő betegségek száma, és sok fiatal számára hosszú ideig gyakorlatilag lehetetlenné vált a párkapcsolatok kialakítása.

A projekt többek között ezekre a problémákra kíván reagálni. A bevonásra kerülő fiatal, párkapcsolatban élő személyeket professzionális képzések során hasznos útmutatásokkal látja el arra vonatkozóan, hogyan lehetséges egy harmonikus, hosszú távú együttélés fenntartása. A résztvevők a családon belüli konfliktusok megelőzésével, családon belüli és családok közötti kapcsolatok építésével, kommunikációval, valamint a férfi és női szerepekkel kapcsolatban fognak ismereteket elsajátítani.

A projekt több fázisban valósul meg. 15 kiválasztott pár kerül bevonásra a hosszú távú képzési folyamatba, amelynek keretében maguk is fognak egynapos, úgynevezett „Randevú” képzéseket tartani, valamint részt vesznek egy kutatásban, amelynek során feltérképezik, hogy a különböző szektorokban tevékenykedő szervezetek milyen intézkedéseket tesznek a párkapcsolatban élők érdekében. A tevékenységsorozat eredményeként egy összefoglaló módszertani kiadvány kerül elkészítésre és terjesztésre.

A projektről bővebb információ hamarosan a baptistaszeged.hu oldalon lesz elérhető.

További információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Balázs André

+36 20 / 327 7812

sweetharmony.eplus@gmail.com

A dokumentumban foglaltak csak a szerző véleményét tükrözik, az Európai Bizottság nem felelős az abban szereplő információk semminemű felhasználásáért.

Sweet Harmony Projekt

Nagyváradi képzés 2022. 12. 1-4.

Sikeresen megvalósult a Sweet Harmony projekt első képzése Nagyváradon. A toborzás során kiválasztott leginkább motivált jelentkezők rengeteget tanultak többek között a párkapcsolatok működéséről, a k...

talalkozo szeged

Találkozó a szegedi résztvevőkkel

Január 5-én találkozott a Sweet Harmony Projekt szegedi csapata. A képzésen részt vevők közül egyes párok egy kutatási tevékenységben, mások egynapos Randevú Napok megtartásában fognak részt venni, ez...